“Ik wil koek!”

“𝐈𝐀 π‘πžπ› π™πˆπ 𝐒𝐧 𝐒𝐞𝐭𝐬 π₯𝐞𝐀𝐀𝐞𝐫𝐬!”

π‡πžπžπ«π₯𝐒𝐣𝐀, 𝐠𝐞𝐧𝐒𝐞𝐭 𝐞𝐫𝐯𝐚𝐧. Pak dat koekje of dat stuk chocola en geniet bewust van iedere hap die je eet. Als je het koekje op hebt, voel je je tevreden. Je had zin in iets lekkers Γ©n je hebt er van genoten.

Als je vervolgens nog een aantal koekjes naar binnen werkt, of gewoon het hele pak, is dat niet meer omdat je zin hebt in iets lekkers. Dat had je tenslotte met dat eerste koekje al binnen. Meestal is er dan iets anders aan de hand. Je bent moe, je had mot met je lief, je baalt van je werk, je bent teleurgesteld, je ziet op tegen een lastig gesprek, je maakt je zorgen om je zieke vader. Het kan van Γ‘lles zijn.

Door al die koekjes te eten, hoefde je je ongemak even niet te voelen. Kon je dat rotgevoel lekker even dempen. Beloonde of troostte je jezelf.

Op het moment zelf is dat dempen wel prettig. Maar nΓ‘ die overload aan koek begint het besef: je voelt je misselijk en misschien schuldig omdat je alles hebt opgegeten. Belangrijker is dat je nog steeds moe bent, je nog steeds zorgen maakt, of wat de aanleiding dan ook was. Daardoor voel je je nΓ³g waardelozer.

𝐀π₯𝐬 𝐣𝐞 𝐝𝐞𝐳𝐞 𝐜𝐒𝐫𝐀𝐞π₯ 𝐯𝐚𝐧 𝐞𝐦𝐨𝐭𝐒𝐞𝐬 𝐞𝐧 𝐞𝐭𝐞𝐧 𝐑𝐞𝐫𝐀𝐞𝐧𝐭 𝐞𝐧 𝐞𝐫 𝐒𝐞𝐭𝐬 𝐚𝐚𝐧 𝐰𝐒π₯𝐭 𝐝𝐨𝐞𝐧, 𝐝𝐚𝐧 𝐀𝐚𝐧 𝐝𝐚𝐭. Niet door een dieet te volgen (NEE!), maar door een andere mindset over eten te krijgen. Waarbij je leert te genieten van iets lekkers Γ©n leert hoe je op een constructieve manier met je emoties dealt. Nieuwsgierig? App of bel mij gerust. En weet dat er binnenkort een nieuwe Outfittraining start. De eerstvolgende inspiratie-avond is op 5 januari van 20u tot 21u .

Categories: Vitaliteit

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *